Täpp

Täpp
Nimi:Täpp
Loomaliik:Kass
Sugu:Isane
Vanus:Täiskasvanud
Staatus:Praegu otsivad kodu
Maakond:Valga maakond
Värvus:triibuline
Tehtud protseduurid:
  • Kastreeritud/Steriliseeritud
  • Kiibistatud
  • Parasiitidevastane tõrje

Pildid


Rohkem infot

TÄPP OTSIB PESA!

Kiisulapsed Tipp ja Täpp leiti Aakrest tee äärest ühest tühjast kuurist 2018.aasta septembri lõpus. Kiisutitad nutsid ja kiisuema polnud kuskil näha. Pisikeste kiisuema otsiti, aga kahjuks otsingud tulemust ei andnud. Nii pisikesed Tõrva hoiukodu hoole alla sattusidki. Kuna 3 nädalased ise veel süüa ei osanud, siis hoiukodu perenaine toitis neid iga 4 h järel. Pisidel oli kõik hästi, nad õppisid lutist sööma ja kosusid jõudasti. Paraku ilma emapiimata on nii pisikeste kiisulaste immuunsus nõrk ja nad on igasugustele viirustele ja haigustele vastuvõtlikumad. Kahe nädala pärast haigestusid mõlemad kiisulapsed herpes viirusesse. Silmad läksid alguses vesiseks, siis mädaseks, tuli tugev nohu ja kiisulapsed vajasid ravi. Hoiukodu perenaine viis kiisud kliinikusse, kus arst määras ravi- silmatilgad, ravimid ja immuunsust tõstvad vitamiinid ja saadeti kodusele ravile. Tipp kosus kenasti ja  leidis peagi omale ka hea kodukese.

Kahjuks Täppi tervisemured jätkusid - Täpp oksendas pisikesest peale üks kord päevas seedimata toitu välja. Hoiukodu külastas kiisuga erinevaid kliinikuid ja tehti palju palju uuringuid, kiisupoiss sai 5 erinevat raviskeemi ja toidulisandeid, kahjuks kiisukese olukord ei paranenud. Kiisule tuli teha uued uuringud, mis näitasid, et kassikesel on IBD ehk põletikuline soolehaigus. See tekitab põletikku ja tulemuseks on krooniline oksendamine. Hetkel peale ravikuuri on kiisukese olukord stabiilne. Täpp vajab igapäevaliselt ravitoitu ja toidulisandeid ning aastas korra on vaja temaga käia arsti juures kontrollis.

Täppile meeldivad paid ja juba praegu võiks ta kandideerida parima sülekiisu tiitlile, sest süles talle meeldib nii nii väga olla ja nurrulaul käib ka sinna juurde täistuuridel. Ja oi kuidas ta armastab palle taga ajada ning talle meeldiks üle kõige, kui inimene temaga alatihti sulepulga või lõngajupiga mängiks ..

Kui Sa teda endale võtta ei saa, palun jaga ta kuulutust, et Täpp juba varsti oma omaniku leiaks ja päris oma koju nurruma pääseks.
Kui Sa tunned, et Täpp kuulub Sinu perre, siis täida palun kiisuvõtja küsimustik ja kiisu hoiukodu võtab Teiega ühendust!